Reklama

Lahodné švajčiarske zemiaky so syrom

Reklama

Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Podávame so šalátom.

POTREBUJEME
- 1 kg zemiakov
- 1 lyžičku rasce
- 1 cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžičku masla
- 3 vetvičky tymianu
- 10 plátkov salámy
- 200 g strúhaného syra
- 2 dl sladkej smotany
- 2 dl kyslej smotany
- soľ
- mletý muškátový orech

1. Zemiaky v šupke varíme s lyžičkou rasce asi 30 minút. Po vychladnutí ich olúpeme a nakrájame na kolieska.
IMG

2. Zapekaciu misu potrieme maslom, posypeme nasekanou cibuľou s cesnakom a vyložíme lístkami tymianu.
IMG

3. Do misky vložíme polovičnú časť zemiakov, nakrájanú salámu a posypeme tromi štvrtinami syra. Navrch uložíme ostatné zemiaky a posypeme zvyšným syrom.
IMG

4. Zo sladkej a kyslej smotany, zo soli a z muškátového orecha pripravíme nálev na zemiaky. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov. Podávame so šalátom
IMG