Debrecínske bravčové s párkami
90 min
nízka náročnosť
6 porcií
Suroviny: 600 g bravčového karé bez kosti, 1 PL plnotučnej horčice, 4 párky, 1 PL hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 1/2 KL červenej mletej papriky, voda, 1 PL bravčovej masti.
Postup: Mäso naporcujeme, naklepeme, osolíme, z jednej strany okoreníme mletým čiernym korením a z druhej strany obalíme v múke. V panvici necháme roztopiť masť, mäso necháme v nej zatiahnuť najprv stranou s múkou. Zaprášime mletou sladkou paprikou. Potom podlejeme vodou a dusíme skoro do mäkka. Párky pokrájame na malé kúsky a pridáme ich k mäsu spolu s horčicou a necháme ešte asi 5-10 minút povariť. Podľa potreby zahustíme a dochutíme. Podávame s varenými zemiakmi alebo tarhoňou.