Slovenská paradajková polievka z červenej kapusty

Varili ju naše babičky, skúste aj vy.
Zdroj: Taras Grebinets

čas prípravy 60 minút
nízka náročnosť
8 porcií

Suroviny: 1/2 hlávky červenej kapusty, rasca drvená, korenie čierne mleté čerstvé, podľa chuti ocot, podľa chuti cukor, kôpor čerstvý (nemusí byť), soľ, podľa chuti voda, maslo, 5-6 dl paradajkové pyré, paradajky v konzerve alebo paradajkový pretlak.

Postup: Kapustu pokrájame, postrúhame na rezance. Dáme variť tak akurát prikrytú vodou. Osolíme, okoreníme, pridáme rascu. Keď je kapusta čiastočne dovarená, prilejeme paradajkový pretlak. Dajú sa použiť domáce i kupované pretlaky alebo lúpané paradajky. Ešte chvíľku povaríme, dosolíme, dosladíme, pridáme ocot. Na záver zjemníme maslom, prípadne pridáme kôpor.

Čo tak holandský rezeň? Čítajte ďalej