KAČKA SO SEDLIACKYMI ZEMIAKMI

Pečená kačica je výborná na rôzne spôsoby.
Zdroj: Archív NMH

čas prípravy: 180 min.
stredná náročnosť
6 porcií

Suroviny: zemiaky, kačica, soľ, masť, slanina, cibuľa, nátierkový syr v črievku.

Postup: Kačku nasolíme a necháme cez noc v chladničke. Pečieme ju prikrytú pomaličky na nižšom stupni aj tri hodiny. Nakoniec ju odokryjeme a necháme dochrumkava zapiecť z oboch strán.
Medzitým uvarené zemiaky rozmixujeme s mliekom a maslom na klasické pyré. V panvičke roztopíme nadrobno nakrájanú slaninu. Na masti orestujeme aj nadrobno nakrájanú cibuľu do ružova. Zmiešame opraženú slaninku a cibuľu so zemiakovým pyré. Nakoniec pridáme črievko nátierkového syra.

Poznáte slovenský demikát? Recept na ďalšej strane