Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: Z každého rožka troška a všetci budú spokojní! Aj s diskontnými cenami

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Viete jednoducho a rýchlo nakrájať AVOKÁDO? S našim návodom to hravo zvládnete
    Reklama

    Čo sa chystáte cez víkend variť? Máme pre vás 4 chutné recepty pre milovníkov i odporcov mäsa. Ak nakúpite v Lidli, bude obed nielen chutný, ale aj lacný!

    Nakúpte lacno, navarte chutne.

    Zdroj: NMH

    Nakúpte lacno, navarte chutne.

    Bravčové medailóniky na víne a jablkách

    Zdroj: Peter Záhradník

    Skúste bravčovú panenku na víne a jablkách.

    čas prípravy: 45 minút
    stredná náročnosť
    5 porcií

    Suroviny: 500 g bravčovej sviečkovice (panenky), 4 ks malé jablká, 250 ml suchého bieleho vína, 2 lyžice kryštálového cukru, pol lyžice mletej škorice, 1 lyžica citrónovej šťavy, zmes sušených talianskych byliniek, 2 lyžice oleja, 2 lyžice sterilizovaného chrenu, 125 ml smotany na varenie, drvené čierne korenie, soľ

    Postup: Jablká olúpeme, vodorovne prekrojíme na polovice a vyberieme jadrovníky. V kastróliku prevaríme víno so 125 ml vody, s cukrom, so škoricou a s citrónovou šťavou. Pridáme polovice jabĺk a podusíme asi 3 minúty. Vyberieme, necháme na sitku odkvapkať, šťavu zachytíme. Bravčovú sviečkovicu umyjeme, osušíme a pokrájame na 12 plátkov. Ochutíme čiernym korením a talianskymi bylinkami. Na panvici na rozohriatom oleji opekáme 4 až 5 minút z každej strany. Osolíme a udržujeme v teple. Vypečenú šťavu zriedime vínovým vývarom. Vmiešame chren, smotanu, krátko povaríme, ak treba, osolíme a okoreníme. Omáčkou na tanieri prelejeme mäso a jablká. Podávame s opekanými zemiakmi.

    Mleté mäso ako muffiny? Čítajte ďalej!

    Muffiny z mletého mäsa plnené balkánskym syrom

    Zdroj: archív

    Buď tradičné guľkyalebo muffiny.

    čas prípravy: 90 minút
    stredná náročnosť
    5-6 porcií

    Suroviny: 500 g mletého mäsa, cca 200g balkánskeho syru, 1 staršia žemľa, 1vajce, soľ, ½ lyžičky údenej papriky, 1 červená cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 12 plátkov anglickej slaniny, cca 1dcl smotany, trochu strúhanky na zahustenie prípadne bylinky podľa chuti

    Postup: Žemľu nakrájame na kocky, dáme do misy, namočíme smotanou, pridáme papriku, rozpučený cesnak, nadrobno nakrájenú cibuľu, mleté mäso, vajce, mierne osolíme, zahustíme strúhankou (lyžica – dve). Premiešame a vytvoríme 12 placiek. Do každej vložíme kúsok balkánskeho syru, starostlivo uzavrieme a zabalíme do plátku anglickej slaniny. Vložíme do nevymastenej formy na mafiny a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov. Po chvíli teplotu znížime na 165 stupňov, prikryjeme alobalom a pečieme asi 45 minút.

    Zdravé a chutné zapečené zemiaky: Čítajte ďalej!

    Pečené zemiaky s cesnakom a avokádom

    Zdroj: https://www.instagram.com/p/CcxwSUvMMg9/

    Zemiaky zapečte a pridajte avokádovú omáčku.

    čas prípravy: 50 minút
    nízka náročnosť
    7 porcií

    Zdroj: Shutterstock

    Avokádo musí byť zrelé, aby chutilo...

    Suroviny: 700 g zemiakov, 1 lyžička granulovaného cesnaku, čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, petržlenovú vňaťku, 50 ml olivového oleja, morskú soľ, 1 avokádo, polovicu lyžičky citrónovej šťavy

    Postup: Zemiaky poriadne umyte a uvarte ich v šupke v slanej vode. Nechajte ich vychladnúť. Pripravte si avokádovú omáčku. Avokádo očistite, dužinu vložte do mixéra s cesnakom, citrónovou šťavou, morskou soľou a čiernym korením. Do hotovej zmesi pridajte olivový olej. Vychladnuté zemiaky poukladajte na plech, popučte ich a posypte sušeným cesnakom. Zľahka ich polejte olivovým olejom. Potom ich pečte pri 200 stupňoch cca 20 minút. Po upečení posypte posypte zemiaky petržlenovou vňaťou a polejte pripravenou omáčkou.

    Jablkové smoothie pre zdravie: Recept na ďalšej strane

    Jablkové smoothie s avokádom

    čas prípravy: 20 minút
    nízka náročnosť
    4 porcie

    Suroviny: 4 ks zelené jablko, 1 ks avokádo, podľa chuti vanilkový cukor a 1 ČL citrónovej šťavy

    Postup: Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Avokádo očistíme, odkôstkujeme a pridáme k jablkám. Ak chceme, môžeme trošku osladiť vanilkovým cukrom. Kvapneme trochu citrónovej šťavy, všetko rozmixujeme a nalejeme do pohárov.

    za koľko nakúpite potrebné suroviny v Lidli? Pozrite sa v galérii!

    Prečítajte si tiež:

    Vyberáme pre vás niečo PLUS