Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Martin Novák zo šou Na nože zje skutočne všetko: Pochutím si aj na vyprážaných CHROBÁKOCH

V júni to bude rok od vašej operácie žlčníka. Všetko je v poriadku po zdravotnej stránke? V tom čase ste schudli cca 10 kíl – stále si to držíte?
– Áno, som po operácii už nejaký čas. Myslím si, že zdravotne je všetko v poriadku. Doktor odviedol výbornú prácu, pekne sa o mňa postarali, takže som opäť na nohách. Čo sa týka váhy, vtedy som schudol približne desať kíl. Teraz mám plus-mínus päť kíl navyše, ale to je môj strop, ďalej už nepriberám. Diéta sa skončila a ja jednoducho rád jem.

Minulé leto ste mi spomínali, že ste pracovne vyhoreli. Ako ste sa znova „nakopli“?
– Ak som v lete hovoril, že som vyhorel, myslel som moju prácu v reštaurácii a nie natáčanie šou Na nože. To je úplne iný druh energie, úplne niečo iné, než byť veľa dní 12 – 13 hodín denne v robote v kuchyni. Takže dávam si teraz nejaký čas oddych od kuchyne, čo si myslím, že mi len prospeje, pretože vidím veci trošku inak. Už toho bolo naozaj veľa, človek je už potom niekedy nie dobre naladený. Takže si myslím, že takáto pauza mi prospeje a uvidíme, čo bude do budúcna. Venujem sa mojim aktivitám ako gastro poradenstvu, eventom a podobne, takže kontakt s kuchyňou mám. Samozrejme, chýba mi ten adrenalín v kuchyni. Na druhej strane mi vôbec nechýba ten nedostatok kvalitných ľudí a dodávateľov, naťahovanie sa s tým, že ráno zapnete telefón a vidíte, koľko ľudí nepríde do práce a vy viete, čo všetko vás dnes čaká. Takže toto sú negatívne stránky gastro sveta, ale v každom prípade som v pohode, som naštartovaný a idem ďalej. Tento voľný čas mi len prospeje. Uvidíme, ak príde nejaká dobrá ponuka, možno začnem rozmýšľať nad tým, čo bude ďalej, ale v tomto momente to neriešim.

Ako často chodíte do reštaurácie v súkromí? Existuje miesto, kde vás nespoznali?
– Súkromne veľmi často do reštaurácie nechodím. Keď už, tak je to väčšinou pre nejakú príležitosť alebo s priateľmi. Popravde je to preto, že keďže sa v reštauráciách pohybujem aj v práci, nie je to pre mňa niečo, čo by som vyhľadával. Milujem gastro tripy, napríklad do Prahy, kde mám obľúbené reštaurácie, a tie vždy rád navštívim. A, áno, ľudia ma spoznávajú. Neviem, či je to dobré alebo zlé, lebo viackrát sa stane, že sú potom v strese.

Zdroj: TV MARKÍZA

Martin Novák zo šou Na nože.

Prekvapilo vás v poslednom období jedlo, nad ktorým ste doslova híkali, aké je výborné – a naopak – stretli ste sa s niečím veľmi nepodareným?
– Nepotrebujem žiadne extra zachádzanie, len chcem, aby jedlo bolo dobré. Aj keď to má byť len obyčajný černohorský rezeň alebo bryndzové halušky, ide mi len o to, aby to bolo dobré a chutné. Nemám rád, keď sa klame, čo sa mi stalo minule – že pirohy sú domáce a bol to polotovar ako bič. Aj takéto veci sa stávajú, treba však priznať farbu. V takomto prípade treba dať človeku na výber – máme polotovar, chcete? Alebo ponúkneme niečo iné. Jednoducho neklamať.

Čo najradšej varíte doma?
– Ťažko povedať. Najradšej pripravujem to, čo si odo mňa želajú moji chalani, rodina alebo priatelia. Vždy uvarím jedlo, ktoré im spraví radosť. Naposledy sme boli na chate lyžovať a spravil som sviečkovú na smotane z daniela. Bola výborná a všetkým chutila, čo ma potešilo. Rád využívam divinu, pretože ju ľudia oceňujú a nemajú k nej vždy jednoduchý prístup.

Ktoré jedlo by Martin nikdy nezjedol, čítajte na ďalšej strane >>

Strana

2/3

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Autor článku

Odjakživa ju bavil svet šoubiznisu, pikošky z domácej scény, ale aj zo zahraničia. A tak sa tomu napokon už dlhé roky venuje aj profesne.
Reklama