Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: S francúzskym šarmom, za diskontné ceny Lidla

Hovädzie mäso so zeleninou je zdravé.

Zdroj: Foodgraphy39

Reklama

Ak vás láka zahraničná kuchyňa, skúste tentoraz francúzsku! Vybrali sme nie úplne tradičné jedlá, ktoré vám však budú chutiť. Ale nakúpte v Lidli za diskontné ceny, budete mať kvalitný obed za dobrú sumu.

Poctivá cibuľačka

Zdroj: Dobré jedlo/archív

Francúzska cibuľačka je klasika, ale zdravá a chutná.

35 min
nízka náročnosť
4 porcie

Suroviny: 3 PL masla, 500 g cibule, 0,5 KL soli, 1 KL hnedého cukru, 1 KL citrónovej šťavy, 1 strúčik cesnaku, 2 PL hladkej múky, 120 ml bieleho vína, 1 liter zeleninového vývaru (bujónu), 1 bobkový list, 1 KL tymianu, 1 bageta, 50 g ementálu.

Postup: V hrnci zahrejeme maslo, pridáme na tenké rezance nakrájanú cibuľu, ktorú osolíme a posypeme cukrom. Restujeme do zlatohneda. Pridáme kvapku citrónovej šťavy, prelisovaný strúčik cesnaku a cibuľu zaprášime hladkou múkou. Premiešame, podlejeme vínom, prevaríme a zalejeme vývarom. Pridáme bobkový list, tymian a varíme na miernom ohni zhruba 15 minút.
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme plátky bagety, ktoré posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 ºC na 5 minút.
Zapečené bagetky poukladáme na vrch cibuľačky v miskách (tanieroch) a podávame.

Kuracie v omáčke: Recept na ďalšej strane >>>