Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE: S francúzskym šarmom, za diskontné ceny Lidla

Kuracie stehná v krémovej omáčke

Kuracie stehná v smotanovej omáčke sú výborné.

Zdroj: Elena Hramova

Kuracie stehná v smotanovej omáčke sú výborné.

50 min
stredná náročnosť
4 porcie

Suroviny: 4 kuracie stehná, 60 g masla, 2 cibule, 1 mrkva, 200 g šampiňónov, 2 bobkové listy, 1 vetvička tymianu, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, 100 ml bieleho vína, 750 ml kuracieho vývaru (bujónu), 200 ml smotany na šľahanie, 1 hrsť petržlenovej vňate, podľa chuti soľ a mleté čierne korenie.

Postup: Kuracie stehná osolíme a okoreníme z oboch strán. Maslo rozpustíme v panvici alebo hrnci (s pokrievkou) a kuracie stehná na ňom sprudka opečieme z oboch strán do zlatohneda. Mäso vytiahneme a do výpeku nasypeme na rezance pokrájanú cibuľu, kocky mrkvy, plátky šampiňónov, bobkový list a vetvičku tymianu. Všetko restujeme, kým zelenina nezmäkne a huby nestratia objem. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, minútku restujeme a všetko zaprášime hladkou múkou. Opäť minútku – dve restujeme a prilejeme víno. Varíme zhruba päť minút a prilejeme vývar. Kúsky stehien vložíme naspäť do panvice a dusíme zakryté na miernom ohni približne 30 minút. Potom mäso vytiahneme aj s bobkovými listami a stonkou tymianu a do omáčky primiešame smotanu. Minútku prevaríme, odstavíme a primiešame nasekanú petržlenovú vňať.

Hovädzie je zdravé, tak ho skúste podľa francúzskeho receptu! Čítajte na Ďalšej strane >>>

Strana

2/4

Reklama