Reklama

VÍKENDOVÉ VARENIE podľa receptov Sophie Loren za diskontné ceny Lidla

Uvarte podľa receptov Sophie Loren!

Zdroj: archív NMH

Reklama

Jana Pustayová

Hlavná editorka

Čo tak urobiť si hviezdny víkendový obed? Talianska herečka Sophia Loren bola vynikajúca nielen pred kamerou, ale aj pri sporáku. Vyskúšajte niektoré jej recepty!

Roquefortová nátierka

Zdroj: Shutterstock

Chutnú nátierku pripravíte jednoducho.

20 min
nízka náročnosť
6 porcií

Suroviny: 300 g roquefortu, 100 g masla, 3 lyžice octu, 2 strúčiky cesnaku, polovica cibule, mletá červená paprika, 1 zeler, niekoľko lyžíc kyslej smotany.

Postup: V mixéri spolu rozmixujeme roquefort a maslo. Pridáme ocot, jemne nakrájaný cesnak, šťavu z polovice cibule alebo cibuľu nakrájame úplne na jemno, štipku mletej červenej papriky a jemne nakrájaný zeler. Krém dobre premiešame. Pridáme toľko smotany, aby vznikol ľahko rozotierateľný krém. Môžeme ho podávať s hriankami ako prílohu k mäsu či k zelenine, ale môžeme ním naplniť rozkrojené natvrdo uvarené vajcia. 

Čo tak domáca pizza? Recept na ďalšej strane >>>

Autor článku

Jana Pustayová

Hlavná editorka
Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.