TÚTO reštauráciu navštevujú aj mnohé celebrity: Pozrite, čím sa preslávila!
25. 9. 2021, 16:15 (aktualizované: 1. 6. 2024, 6:45)

Marek Karaka, majiteľ obľúbenej reštaurácie v Bojniciach, zviditeľnil seba aj svoj podnik vlani v októbri. Prevádzkovatelia stravovacích zariadení, krčiem, pubov i kaviarní mohli vtedy podľa vládneho nariadenia predávať jedlo iba „so sebou“ alebo ho servírovať na terase. Vynachádzavý šéf nelamentoval, ale natočil s kolegami krátke video...
Zdroj: facebook Reštaurácia Alej
Zdroj: facebook/Alej Bojnice
Zdroj: facebook/ Reštaurácia Alej,
Galéria k článku
Vo videoklipe Karaka humorným spôsobom poukázal na problémy, ktoré prinieslo so sebou vtedajšie rozhodnutie vlády. "Vonku prší, tak mi napadlo natočiť toto video. Chcem podporiť aj ostatných kolegov z brandže, že s humorom ide všetko ľahšie," povedal šéf bojnickej reštaurácie vtedy, keď mohli v čase i nečase podávať nápoje a jedlo len v exteriéri.
TÝMTO VIDEOM ZAUJAL KARAKA SLOVÁKOV. ČO POVIETE NA OBED V DAŽDI?

Zdroj: facebook
Celebrity si tu podávajú kľučky
Nevedno, či práve veselá myseľ a pozitívne nazeranie na svet aj v neľahkom období oslovili verejnosť, ale majiteľ a personál sa dnes určite nenudia. Cestu k nim si našli mnohé známe osobnosti. "Navštívili nás moderátorka Kveta Horváthová, speváčka Mária Čírová, herec Juraj Kemka a mnohí ďalší. Viac foto TU ►►►►► Hostia neraz pricestujú do Bojníc špeciálne za našou vynikajúcou kuchyňou a skvelým personálom," nešetrí chválou majiteľ.

Horekovanie nepomôže, potrebný je nápad
Pre obrovský záujem hostí nielen zo Slovenska, ale aj zo zahraničia fungovali počas leta na rezervačnom systéme a napriek tomu mali vykryté všetky termíny. Majiteľ poznamenal, že ich teší, keď hostia spomenú, že do Bojníc cestovali za ich reštauráciou a výlety alebo návštevu nejakej atrakcie si naplánovali len ako sprievodný program. "Musím povedať, že na rozdiel od mnohých kolegov z brandže som nikoho z personálu neprepustil, keď pominuli opatrenia, dokonca som ešte prijal ďalších ľudí. Iste, nebolo to vždy jednoduché, ale dali sme hlavy dokopy a vymysleli niečo, čo verejnosť oslovilo a nás udržalo nad vodou. Okrem tradičnej prípravy jedál pečieme domáci chlieb, robíme na odber aj perky, šúľance, špecialitou sú naše domáce paštéty. Všetko je zdravé a chutné, bez konzervantov," prezrádza niečo zo svojho know-how.
Marek Karaka, ktorý pracuje v tejto brandži už 17 rokov a z toho tri vo vlastnej reštaurácii, verí v priaznivý vývoj situácie v gastronómii.
