Reklama

Šéfkuchár Massimo: Keď uvaríte takéto RAVIOLI, zamiluje sa do vás každý

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Recept na fantastické špenátové ravioli s hľuzovkou.
    Reklama

    Keď rozmýšľame nad valentínskym receptom pre svoju lásku, myslíme obyčajne na niečo sladké. Podľa uznávaného talianskeho šéfkuchára Massima treba spraviť niečo lahodné, ale vôbec to nemusí byť zákusok. Pripravil pre nás recept na valentínske špenátové ravioli s hľuzovkou.

    Recept na špenátové ravioli s hľuzovkou a parmezánom

    Túto pochúťku podáva šéfkuchár Massimo Attanasio vo svojej reštaurácii, ale môžete si ju pripraviť aj doma. Massimo upozorňuje, že treba použiť aj semolinovú múku, ktorá je v recepte, aby sa cesto nerozvarilo a nelepilo. Z týchto surovín pripravíte asi 10 kusov špenátových ravioli s priemerom 10 centimetrov.  Naservírovať stačí 1-2 kúsky, ale buďte pripravení na to, že vaši stravníci budú chcieť pridať.

    Ingrediencie na cesto:

    500g hladkej múky typu 00

    100 g semolinovej múky

    4 celé vajcia

    250 g žĺtkov v prášku alebo 12 žĺtkov

    soľ a  olej podľa potreby

     

    Ingrediencie  na plnku:

    250 g syra ricotta 

    100 g baby špenátu

    čierne korenie

    muškátový orech

    parmezán

    maslo, cesnak, soľ na opečenie

    Postup:

    Najskôr urobíme cesto. V kuchynskom robote alebo ručne vymiestime všetky ingrediencie do hladkého cesta. Urobíme z neho guľu, zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na pol hodiny  do chladničky.  

    Plnku si pripravíme tak, že špenát opečieme na panvici s maslom, trochou cesnaku a soli. Opečený špenát nakrájame na malé kúsky a zmiešame ho s ricottou. Do plnky pridáme ešte soľ a korenie podľa chuti a môžeme pridať aj trochu parmezánu. Nastrúhame do nej aj trochu muškátového orecha  a premiešame, aby sa všetko spojilo. Plnku dáme do zdobiaceho vrecka a odložíme do chladničky.

    Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 milimetre. Potrebujeme dva pláty. Jeden položíme na dosku. Formičkou s priemerom 10 cm si naznačíme toľko kruhov, koľko ravioli chceme robiť. Po obvode každého predznačeného kruhu potom vytláčame plnku zo zdobiaceho vrecka tak, aby vznikli dvojposchodové krúžky s prázdnym stredom. Do stredu každého kruhu dáme žĺtko. 

    Pripravené plnky so žĺtkami opatrne prikryjeme druhým plátom cesta a prstami okolo utľapkáme, aby dnu nebol vzduch. Potom formičkou alebo kolečkom vyrežeme jednotlivé ravioli. Tie dáme  do vriacej vody a varíme maximálne 2 minúty.

    Uvarené ravioli ešte dáme na chvíľu na panvičku s hľuzovkovým maslom a posypeme parmezánom. Potom pridáme trochu vody a tak vznikne skvelá omáčka.  Keď dáme ravioli na taniere, v panvičke ešte vylepšíme omáčku trochou masla, premiešame a keď má tú správnu konzistenciu, prelejeme ňou ravioli. Potom posypeme parmezánom a ozdobíme hľuzovkou, bazalkovým olejom a mikrobylinkami.

    Veľká anketa o láske, sexe a vzťahoch!

    Prečítajte si tiež: