Reklama

Jarná vitamínová bomba: Medvedí cesnak vás riadne prečistí!

Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku vám v chladničke vydrží niekoľko mesiacov.

Zdroj: archív

Pesto z medvedieho cesnaku vám v chladničke vydrží niekoľko mesiacov.

Potrebujeme: 200 g medvedieho cesnaku, 20 ml olivového oleja, 50 g parmezánu, 10 g sezamových semienok, 2 g soli.

Postup: Medvedí cesnak umyjeme, spolu s olejom vložíme do mixéra a jemne rozmixujeme. Pridáme parmezán, soľ a sezamové semienka. Pár sekúnd ešte pomixujeme, snažíme sa však zachovať štruktúru semienka a kúsky syra. Hotové pesto dáme do skleneného pohára. Zmes zalejeme ešte trochou oleja, starostlivo uzavrieme a necháme v chladničke, kde vydrží niekoľko mesiacov.

Špenát z medvedieho cesnaku

Zdroj: Shutterstock

Špenát z medvedieho cesnaku je výborný a zdravý.

Potrebujeme: 500 g medvedieho cesnaku, 1 cibuľu, 1 vajce, 1 lyžicu olivového oleja, 20 g slnečnicovývh semienok, soľ.

Postup: Medvedí cesnak umyjeme, nakrájame nadrobno, rovnako tak aj cibuľku. Prdiáme na panvicu spolu so semienkami a soľou, zalejeme vodou. Na miernom ohni dusíme asi 20 minút. Na konci pridáme vajíčko a ešte chvíľu prehrejeme. Pred podávaním pokvapkáme olejom na dochutenie.

Rukolový šalát s medvedím cesnakom

Zdroj: Shutterstock

Rukolový šalát s medvedím cesnakom môže byť zdravou chutnou večerou.

Potrebujeme: hrsť rukoly, hrsť medvedieho cesnaku, 5 sušených paradajok, 100 g srvátkového syra, 1 šalotka, citrónová šťava, 2 lyžice oleja, soľ a korenie.

Postup: Rukolu i medvedí cesnak dôkladne umyjeme. Do misy k nim pridáme nakrájané sušené paradajky, šalotku alebo menšiu červenú cibuľu, srvátkový syr, citrónovú šťavu, olej, soľ a korenie. Dôkladne premiešame.

Anketa

Zbierate medvedí cesnak?

  • Áno, veľmi často.54%
  • Občas si ho idem nazbierať. 22%
  • Len výnimočne.8%
  • Nechodím, ale kupujem ho na trhu.12%
  • Nejem ho.4%

Hlasovanie bolo ukončené

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    NÁVOD: Spracujte medvedí cesnak takto, vydrží vám až do leta!

    Strana

    2/2

    Autor článku

    Jana Pustayová

    Hlavná editorka
    Vždy chcela byť novinárkou a podarilo sa! Za tie roky sa venovala rôznym témam, dnes najradšej píše o histórii, zaujímavých ľuďoch a jedinečných miestach.
    Reklama