Reklama

Dali by ste si chlebíček na rezni? U našich českých bratov sa to stalo hitom internetu!

×
Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Dali by ste si chlebíček na rezni? U našich českých bratov sa to stalo hitom internetu!
    Zdroj: Miro Lisál
    Reklama

    V Českom Krumlove začali v jednom bufete ponúkať veľmi originálnu špecialitu, ktorú viacerí fajnšmekri ohodnotili ako pokrm bohov. Kto prišiel s týmto nápadom?

    Všetko sa to začalo v Českom Krumlove v Bufete a kaviarni Linecká, kde pripravovali netradičné chlebíčky na rezni, informuje ceskokrumlovsky.denik.cz. Vtedy rozhodne nemali ani len tušenie, aký obrovský úspech ich pochúťka vyvolá po tom, ako sa dostane na sociálne siete. Ich "obložený řízek", teda obložený rezeň, sa stal hitom internetu a dostal dokonca označenie "pokrm bohov".

    "Chlebíček na rezni má rád náš kamarát, jeho fotku vložil na sociálnu sieť a už to išlo! Pokrm, ktorý predávame už asi pol roka, zožal obrovský úspech. Nebola to cielene reklama, proste náhoda," uviedla majiteľka podniku Tereza Kořánová pre ceskokrumlovsky.denik.cz. Všetci jedlo obdivovali, pridávali k fotke palce nahor. Chceli vedieť, ako chutí, a kde sa dá taký "chlebíček" zohnať.

    Dá sa kúpiť len za 70 českých korún, čo je v prepočte 2,76 eur v Bufete a kaviarne Linecká v Českom Krumlove, kde ho mali v nepravidelnej ponuke. "To sa teraz asi bude musieť zmeniť, keď je oň taký záujem," prezradila s úsmevom Tereza Kořánová.

    Anketa

    Dali by ste si obložený rezeň?

    • Áno, vyzerá božsky!80%
    • Možno len kúsok, na ochutnanie.12%
    • Nie! Moje artérie plačú už len z pohľadu naň.6%

    Hlasovanie bolo ukončené

    Chlebíček na rezni je prakticky klasický šunkový chlebíček, len chlieb nahradil vyprážaný kurací rezeň. Ako to s týmto špeciálnym pokrmom, ktorý sa stal hitom internetu, vlastne bolo vysvetlila majiteľka podniku. "Ale ten nápad nie je náš, my sme ho prevzali. Je to už pár rokov, čo tento pokrm pripravovali v lahôdkarstve v Mariánských Lázních, kam chodil na prax môj švagor. Pred časom ho potom znovu zahliadol na sociálnych sieťach, kde ho prezentoval pán Dymáček, ktorý má tiež lahôdkarstvo. Rozhodli sme sa, že ho skúsime ponúknuť i našim zákazníkom."

    A ako vidieť, malo to obrovský úspech. Ochutnali by ste takúto špecialitu aj vy? Napíšte nám do diskusie.

    Prečítajte si tiež:

    Autor článku

    "Odkedy som sa naučil písať a čítať, odvtedy píšem a čítam. Kedysi som písal o všetkom, čo bolo zaujímavé, dnes píšem hlavne o ľuďoch a ich životných príbehoch. Najkrajšie, najzaujímavejšie, ale i veľmi smutné príbehy vie naozaj napísať len život."