Reklama

NEUVERÍTE, ktoré jedlo je vraj najlepšie na svete: Druhé miesto Slováci milujú, no čo je prvé?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lekár varuje: Týchto 12 potravín vám ničí srdce, jedzte ich minimálne
    Zdroj: TikTok/acupunctureismylife

    8. Rawon

    • Krajina pôvodu: Indonézia
    • Hodnotenie: 4,62

    Rawon je jedinečné indonézske jedlo, ktoré pochádza z východnej Jávy. Táto aromatická polievka sa zvyčajne pripravuje z pomaly duseného hovädzieho mäsa a ďalších tradičných indonézskych prísad, ako sú limetkové listy, citrónová tráva, zázvor a čili. Kľúčovým prvkom je však buah kluwek, indonézsky čierny orech.

    Toto nezvyčajné indonézske korenie je v surovom stave veľmi toxické a pred konzumáciou sa musí vždy fermentovať. Je pomletý s ostatnými prísadami a korením, čo dodáva pokrmu zemitú a kyslú chuť a jedinečnú tmavočiernu farbu. Za miesto pôvodu tohto pokrmu sa považuje mesto Surabaya, hlavné mesto východnej Jávy.

    Primárne sa pripravovalo ako plebejské jedlo, ale čoskoro sa stalo obľúbeným medzi členmi kráľovskej rodiny a jeho popularita rýchlo rástla. Dnes ho možno ľahko nájsť na jedálnych lístkoch mnohých tradičných indonézskych reštaurácií. Zvyčajne sa podáva spolu s obyčajnou ryžou, solenými vajcami, fazuľovými klíčkami a sambalom - ostrou indonézskou čili pastou.

    Strana

    3/22

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Zaujíma ju aktuálne dianie, novinky, ale aj zlepšováky. Vyhľadáva témy z oblasti financií, školstva, zdravotníctva, gastra či cestovania.
    Reklama