Reklama

NEUVERÍTE, ktoré jedlo je vraj najlepšie na svete: Druhé miesto Slováci milujú, no čo je prvé?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Lekár varuje: Týchto 12 potravín vám ničí srdce, jedzte ich minimálne
    Zdroj: TikTok/acupunctureismylife

    9. Cağ kebabı

    • Krajina pôvodu: Turecko
    • Hodnotenie: 4,6

    Cağ kebabı je druh kebabu pochádzajúci z tureckého mesta Erzurum. Vyrába sa z jahňacieho mäsa, ktoré sa marinuje s cibuľou, soľou a korením približne 12 hodín, a potom sa mäso umiestni na veľký vodorovný špíz a pripravuje sa na ohni z dreva.

    Usta (majster svojho remesla) vezme dlhý špíz a odrezáva z neho jemné a šťavnaté kúsky jahňacieho mäsa, kým nie je špíz plný. Pokrm sa tradične konzumuje buď priamo zo špízu, alebo s mäsom zabaleným do teplého, čerstvo upečeného chleba lavaš.

    Strana

    2/22

    Autor článku

    Zaujíma ju aktuálne dianie, novinky, ale aj zlepšováky. Vyhľadáva témy z oblasti financií, školstva, zdravotníctva, gastra či cestovania.
    Reklama