Reklama

KURZ PREŽITIA: Naučte sa vyrábať pasce na drobnú zver a ulovte si večeru!

Pasca na vtáky, Arapuka, má kornútovitý tvar.

Zdroj: vju.sk

Reklama

Vozíme sa na autách, potraviny si kupujeme v obchodoch a zvykli sme si na civilizovaný svet. Prežiť v prírode bez pomoci druhých a vynálezov, na ktoré sme zvyknutí, by už vedel len málokto. Bývalý vojak Michal vám ukáže trik, ako si v prírode uloviť zviera a nezomrieť od hladu.

Ľudia sa odpradávna delili na lovcov a zberačov. Jednou z najefektívnejších metód lovenia sú pasce. V dnešnom dieli Kurzu prežitia vás Michal naučí ako urobiť pascu pre lesnú zver aj vtáky.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Nauč sa vyrábať pasce na drobnú zver

    Pre srnce či inú vysokú zver sú najvhodnejšie nášľapné pasce - oká. Potrebujete nájsť mladý strom, ktorý bude dostatočne pružný, aby ste oň mohli zachytiť takzvané oko. Bude fungovať ako páka na spustenie pasce.

    Strom s pascou na zemi spojíte špagátom, ktorý prichytíte o konáriky. Musíte ich ukladať veľmi opatrne. Na záver nesmiete zabudnúť pascu dobre zamaskovať!

    Na chytanie vtákov je vhodná pasca Arapuka. V lese musíte nazbierať niekoľko konárov. Spodné dva spojíte špagátom a tohto systému budete vkladať ďalšie konáre do tvaru kornúta. Nastavenie pasce je veľmi komplikované, no dá sa to zvládnuť.

    Mäso zo zvieraťa si pripravíme na ohni. Najprv ho dobre nasolíme a nad ohňom ho sušíme približne sedem hodín. Takto pripravené nám vydrží niekoľko dní až týždňov.