Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dlhší život vďaka strave? Stačí urobiť pár zmien a máme 4 roky k dobru. Tu je návod, ako na to!

- Sú skvelým zdrojom vitamínov, minerálov, polyfenolov, antioxidantov a vlákniny. Obsahujú veľmi málo energie a tukov a žiadnu soľ a cholesterol.

- Ich konzumácia prináša množstvo benefitov. Sú nimi napríklad správny vývoj u detí, vyšší vek dožitia, lepšie mentálne a kardiovaskulárne zdravie či lepšia imunita. Nižšie je aj riziko rakoviny či srdcových chorôb, chráni bunky pred poškodením, znižuje riziko tvorby krvných zrazenín a bojuje proti zápalom v tele.

Odporúčaný počet porcií denne: 5 až 7, teda aspoň 400 g, čo je 5 až 7 hrstí.

Škrobové potraviny

Strana

2/9

Vyberáme pre vás niečo PLUS

Reklama