Dlhší život vďaka strave? Stačí urobiť pár zmien a máme 4 roky k dobru. Tu je návod, ako na to!
17. 4. 2025, 5:45
- Sú skvelým zdrojom vitamínov, minerálov, polyfenolov, antioxidantov a vlákniny. Obsahujú veľmi málo energie a tukov a žiadnu soľ a cholesterol.
- Ich konzumácia prináša množstvo benefitov. Sú nimi napríklad správny vývoj u detí, vyšší vek dožitia, lepšie mentálne a kardiovaskulárne zdravie či lepšia imunita. Nižšie je aj riziko rakoviny či srdcových chorôb, chráni bunky pred poškodením, znižuje riziko tvorby krvných zrazenín a bojuje proti zápalom v tele.
Odporúčaný počet porcií denne: 5 až 7, teda aspoň 400 g, čo je 5 až 7 hrstí.
Škrobové potraviny
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Výber pre vás
Dnes zaujalo
Ako na bazoši! Prezident Liptovského Mikuláša loví hráčov priamo na Facebooku: Dám im 2000!
Pecková v šoku: Na koncerte ju napadla agresívna žena, chytila ju zozadu a vrieskala ako besná!
Sokolíci rozžiarili desiatky malých fanúšikov: Pred ME svedomito rozdávali úsmevy a podpisy
Tréner Sokolíkov Jaroslav Kentoš robil pred ME čistky v kádri: Dvaja reprezentanti majú smolu
Reklama