10 potravín, ktoré NIKDY nedávajte do mikrovlnky: Pri čísle 8 hrozí silná OTRAVA!
28. 2. 2025, 20:45
6. Čili papričky
Dať čili papričky do mikrovlnky je extrémne nebezpečný nápad. Čili papričkám dodáva ich štipľavú chuť látka kapsaicín, ktorá sa po ohriatí v mikrovlnke uvoľní do ovzdušia.

Video Player is loading.
15 potravín, z ktorých nafúkate: Alkohol obsahuje aj chlieb či kefír!Zdroj: mh
Chemikália je taká silná, že po otvorení mikrovlnky vám hrozia podráždenie očí aj hrdla, kašeľ a problémy s dýchaním. Dá sa to prirovnať k slzotvornému spreju, ktorý sa vyrába práve z kapsaicínu.
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Autor článku
Dnes zaujalo
Beckham prehovoril o Messiho príchode do Miami: Presne kvôli tomuto je tam kde je!
Haraslín si odbil premiéru ako kapitán Sparty, Priskeho sklamali nevyužité šance!
Ukázala tehotenské bruško? Tatarova manželka počas svadby prekvapila všetkých!
Zabudnite na ich mamy: Tieto dcéry známych Sloveniek valcujú internet. A jedna vyvolala vášne
Reklama