10 potravín, ktoré NIKDY nedávajte do mikrovlnky: Pri čísle 8 hrozí silná OTRAVA!
28. 2. 2025, 20:45
6. Čili papričky
Dať čili papričky do mikrovlnky je extrémne nebezpečný nápad. Čili papričkám dodáva ich štipľavú chuť látka kapsaicín, ktorá sa po ohriatí v mikrovlnke uvoľní do ovzdušia.

Video Player is loading.
15 potravín, z ktorých nafúkate: Alkohol obsahuje aj chlieb či kefír!Zdroj: mh
Chemikália je taká silná, že po otvorení mikrovlnky vám hrozia podráždenie očí aj hrdla, kašeľ a problémy s dýchaním. Dá sa to prirovnať k slzotvornému spreju, ktorý sa vyrába práve z kapsaicínu.
Vyberáme pre vás niečo PLUS
Autor článku
Dnes zaujalo
Šupler nad výkonmi mladíkov krúti hlavou: Vráťme sa k tomu, čo bolo dobré. Veď toto je choré!
Šéfka Lovestream: Natvrdo o tom, prečo k nám nikdy nepríde Madonna a takto dopadli AC/DC
Aká bola DOHRA skratu trénera WEISSA? Fanúšik z Almaty zverejnil VIDEO: Pľuvanec a otočka...
Alžbeta Štrkulová, prvá československá Miss, má 80: Košičanka si ušila plavky a dobyla svet!
Reklama