Zapekaný kel
24. 3. 2010, 16:12 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:37)

Zdroj: PETER ZÁHRADNÍK
Reklama
POTREBUJEME: 1 hlávku kelu, 200 g masla, 200 g ryže, 250 g chudého údeného mäsa, 4 vajcia, tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie formy, mleté čierne korenie, soľ
AKO NA TO:
1. Vo vriacej osolenej vode, do ktorej pridáme 100 g masla, uvaríme do polomäkka kel. Prebratú premytú ryžu tiež uvaríme do polomäkka.
2. Odkvapkaný kel a údené mäso nadrobno posekáme. Zvyšok masla vymiešame so štyrmi žĺtkami, soľou a s korením. Pridáme vychladnutú ryžu, kel a údené mäso. Do masy vmiešame sneh zo štyroch bielkov.
3. Vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a v rúre pri teplote 180 °C upečieme.