Zapečená treska s mozzarellou
15. 12. 2010, 1:01 (aktualizované: 10. 7. 2024, 23:03)

Zdroj: Peter Záhradník
POTREBUJEME: 250 g aljašskej tresky, 80 g mozzarelly, 1 lyžicu paradajkového pesta, citrónovú šťavu, lístky bazalky, olej, mletú rascu, soľ, zemiakovú kašu a šalát ako prílohu, oregano na ozdobenie
Postup:
1. Plátky ryby osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme ich 10 minút odstáť. Potom ryby osušíme a uložíme ich do olejom vymastenej zapekacej misy.
2. Na každý plátok ryby položíme časť nakrájaných tenkých koliesok mozzarelly, ktoré sme predtým potreli paradajkovým pestom. Následne na kolieska mozzarelly uložíme lístky bazalky a na ne poukladáme zvyšok koliesok mozzarelly.
3. Takto obložené kúsky ryby posypeme mletou rascou a vložíme ich do vyhriatej rúry zapiecť. Podávame so zemiakovou kašou a s čerstvým šalátom. Dozdobíme oreganom.
pre 2 osoby, čas prípravy: 35 minút