Vyprážaná kuracia pečeň
8. 9. 2008, 15:23 (aktualizované: 10. 7. 2024, 23:15)

Zmes vysypeme do plytkej nádoby, pridáme trochu preosiatej strúhanky a premiešame.
POTREBUJEME
- 400 g kuracej pečene mleté čierne korenie
- 150 g polohrubej múky na obaľovanie
- 2 vajcia - 100 g kukuričných lupienkov
- 50 g arašidov
- 2 PL strúhanky
- olej na vyprážanie
1.Kukuričné lupienky spolu s arašidmi najemno pomelieme na mlynčeku, prípadne dáme do mikroténového vrecka a valčekom na cesto obsah vrecka roztlačíme.
2. Zmes vysypeme do plytkej nádoby, pridáme trochu preosiatej strúhanky a premiešame.
3. Umyté a dobre osušené kuracie pečene posypeme mletým čiernym korením a obalíme ich v polohrubej múke, rozšľahaných vajciach a pripravenej zmesi mletých arašidov, kukuričných lupienkov a strúhanky. Vyprážame na rozohriatom oleji z obidvoch strán.
4 porcie, čas prípravy: 50 minút