Teľacie mäso s cestovinami
3. 4. 2008, 8:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:55)

1 porcia, cena 49 Sk, čas prípravy: 30 minút
Suroviny
300 g teľacieho mäsa
100 g kyslej smotany, 3 šalotky
petržlenová vňať, pažítka, bazalka
olej, soľ, mleté čierne korenie
1 dl smotany na varenie, maizena
grilovacie korenie, 2 strúčiky cesnaku
Pracovný postup
Teľacie mäso pokrájame na tenšie plátky, osolíme ich, okoreníme, posypeme grilovacím korením a pomaly opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán domäkka. Mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme najemno nakrájané šalotky s plátkami cesnaku. Pridáme posekané bylinky, prehrejeme, prilejeme smotanu na varenie rozmiešanú s trochou maizeny a povaríme 2 až 3 minúty. Odstavíme z ohňa, pridáme kyslú smotanu, osolíme, okoreníme a premiešame. Cestoviny uvarené v osolenej vode dáme na tanier, pridáme omáčku a opečené plátky mäsa.