Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Tekvicová polievka so zemiakmi

Tekvicová polievka
so zemiakmi

Zdroj: Peter Záhradník

Reklama

POTREBUJEME: 400 g tekvice, 350 g zemiakov, 1 cibuľu, 1 bobkový list, 1 klinček, 1000 ml kuracieho vývaru, 150 ml smotany na šľahanie, mleté čierne korenie, cukor, soľ, pražené tekvicové jadierka, 50 g údených kačacích pŕs

Pre 4 osoby

AKO NA TO:

1. Očistené zemiaky pokrájame na kocky. Tekvicu prekrojíme, vyberieme jadierka, olúpeme a dužinu nakrájame na kocky.

2. Cibuľu ošúpeme a zapichneme do nej klinček a bobkový list. Do horúceho vývaru pridáme tekvicu, zemiaky, cibuľu a varíme 15 až 20 minút.

3. Cibuľu vyberieme. Vlejeme polovicu smotany a krátko povaríme. Polievku prepasírujeme cez sito alebo rozmixujeme ponorným mixérom. Ochutíme soľou, korením, prípadne troškou cukru.

4. Druhú polovicu smotany dotuha vyšľaháme. Polievku podávame ozdobenú šľahačkou a opraženými tekvicovými jadierkami. Pre labužníkov môžeme do polievky pridať tenké plátky údených kačacích pŕs.

Vyberáme pre vás niečo PLUS