Syrové rezne s cibuľou
15. 11. 2008, 13:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 23:19)

POTREBUJEME: 400 g nakrájaných plátkov bravčového karé, soľ, mleté čierne korenie, olej, 2 až 3 cibule, 100 g údeného syra, 2 polievkové lyžice hustej kyslej smotany, trocha smotany na varenie, 1 až 2 strúčiky cesnaku, 1 žĺtok, 30 g topeného syra, nasekanú petržlenovu vňať, pažítku
1. Naklepané plátky bravčového mäsa posolíme, okoreníme a z obidvoch strán v panvici na oleji opečieme. Opečené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
2. Vo výpeku orestujeme na tenšie kolieska nakrájanú cibuľu. V kyslej smotane rozmiešame topený syr, žĺtok, 70 g nastrúhaného údeného syra a trocha smotany na varenie. Primiešame nasekané bylinky, prelisovaný cesnak, trocha posolíme, okoreníme a spolu vymiešame.
3. Na dno vymastenej zapekacej misy uložíme orestovanú cibuľu, na ktorú položíme opečené mäso. Každý plát opečeného mäsa posypeme zvyšným nastrúhaným syrom, potrieme syrovou omáčkou a vložíme do mierne vyhriatej rúry zapiecť. Podávame s opečenými zemiakmi a ozdobíme kúskami šalátu.