Syrové koláče s pórom
16. 1. 2008, 7:00

1 porcia, cena 14 Sk, čas prípravy: 60 minút
Suroviny
Cesto: polohrubá múka, soľ, mlieko
10 g čerstvého droždia, 1 vajce
1 lyžica kyslej smotany
Plnka: 1 pór, 120 g topeného syra
60 g dusenej šunky, petržlenová vňať
100 g strúhaného syra, olej, soľ
mleté čierne korenie
Pracovný postup
Droždie rozpustené vo vlažnom mlieku dáme do misky spolu s múkou, vajcom, kyslou smotanou a so soľou. Premiešame a necháme 10 minút odstáť. Potom z cesta vyformujeme rolku a nakrájame ju na kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme, okraje cesta vyhneme, posypeme trochou syra, naplníme plnkou a posypeme zvyšným syrom. Poukladáme na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Na oleji podusíme pór nakrájaný na kolieska. Osolíme, pridáme topený syr a necháme ho rozpustiť. Vmiešame nadrobno pokrájanú šunku, petržlenovú vňať a ochutíme mletým čiernym korením.