Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Syrové koláče s pórom

Reklama

1 porcia, cena 14 Sk, čas prípravy: 60 minút

Suroviny

Cesto: polohrubá múka, soľ, mlieko
10 g čerstvého droždia, 1 vajce
1 lyžica kyslej smotany
Plnka: 1 pór, 120 g topeného syra
60 g dusenej šunky, petržlenová vňať
100 g strúhaného syra, olej, soľ
mleté čierne korenie

Pracovný postup

Droždie rozpustené vo vlažnom mlieku dáme do misky spolu s múkou, vajcom, kyslou smotanou a so soľou. Premiešame a necháme 10 minút odstáť. Potom z cesta vyformujeme rolku a nakrájame ju na kúsky. Každý kúsok rozvaľkáme, okraje cesta vyhneme, posypeme trochou syra, naplníme plnkou a posypeme zvyšným syrom. Poukladáme na vymastený plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Plnka: Na oleji podusíme pór nakrájaný na kolieska. Osolíme, pridáme topený syr a necháme ho rozpustiť. Vmiešame nadrobno pokrájanú šunku, petržlenovú vňať a ochutíme mletým čiernym korením.

Vyberáme pre vás niečo PLUS