Smotanové zemiaky s bylinkami
9. 3. 2010, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 0:44)

Zdroj: Peter Záhradník
POTREBUJEME: 1 kg zemiakov soľ mleté čierne korenie mletý muškátový oriešok vegetu 230 ml smotany na šľahanie 60 g nastrúhaného údeného syra nasekanú pažítku čerstvú šalviu petržlenovú vňať bazalku
6 porcií, čas prípravy: 60 minút
AKO NA TO:
1. Očistené zemiaky pokrájame na kolieska. Smotanu na šľahanie na miernom ohni privedieme do varu a odstavíme z plameňa. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, vegetou, a mletým muškátovým orieškom.
2. Kolieska zemiakov dáme do hlbšej misky. Prilejeme vychladnutú ochutenú smotanu, nadrobno posekané bylinky, nastrúhaný syr a spolu premiešame.
3. Ochutené zemiaky dáme do olejom vymastenej zapekacej misy a dáme zapiecť do vyhriatej rúry pri teplote 180 °C . Po zapečení dozdobíme lístkami šalvie.