Ryžový šalát s pomarančom
12. 6. 2008, 13:39 (aktualizované: 11. 7. 2024, 0:29)

Ako na to: Ryžu uvaríme v osolenej vode.
Aj mrazený hrášok uvaríme v osolenej vode domäkka, zlejeme a necháme odkvapkať. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Na panvici zohrejeme olej, mäso opečieme dozlatista, posypeme korením karí, ešte krátko opečieme, osolíme a okoreníme. Do majonézy vmiešame citrónovú šťavu a šťavu z jedného pomaranča, dochutíme soľou, korením, cukrom. Ryžu zlejeme, necháme odkvapkať. Druhý pomaranč ošúpeme aj z bielej šupky a nakrájame na menšie kúsky. Pomaranč spolu s hráškom, majonézou a kúskami mäsa primiešame k ryži. Pažítku a petržlenovú vňať umyjeme, osušíme, polovicu vmiešame do ryžového šalátu, zvyškom ho posypeme.
Potrebujeme:
250 g ryže, soľ,
200 g mrazeného hrášku,
400 g morčacieho mäsa,
1 polievkovú lyžicu oleja,
1/2 čajovej lyžičky korenia
karí, mleté čierne
korenie, 2 pomaranče,
2 polievkové lyžice
citrónovej šťavy,
5 polievkových lyžíc
majonézy, cukor,
1/2 viazaničky pažítky,
trochu petržlenovej vňate