Rozmarínové zemiaky s rukolovým šalátom
24. 6. 2011, 18:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 1:05)

Zdroj: profimedia.sk
POTREBUJEME: 600 g nových zemiakov, cesnakový olej, 1 menšiu bielu cibuľu, 80 g rukoly, 30 g žltých cherry paradajok, 40 g červenej papriky, sušený rozmarín, sušený tymian, 3 vetvičky čerstvého rozmarínu, mleté korenie štyroch farieb, olivový olej, soľ, mleté biele korenie
AKO NA TO:
1. Očistené zemiaky umyjeme, osušíme, rozkrojíme na polovice, osolíme a dáme do misy. Cesnakový olej zmiešame so sušeným rozmarínom, sušeným tymianom a mletým bielym korením.
2. Ochuteným olejom potrieme osolené zemiaky a dobre premiešame. Uložíme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia ich občas obraciame. Pár minút pred dopečením k zemiakom pridáme vetvičky rozmarínu a dopečieme.
3. Olúpanú cibuľu nakrájame, osolíme a necháme 2-3 minúty postáť. Potom pridáme listy rukoly, nadrobno pokrájanú červenú papriku a pokrájané cherry paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom, podľa chuti osolíme, okoreníme korením štyroch farieb a zľahka premiešame. Zapečené zemiaky podávame s ochuteným šalátom.
pre 4 osoby