Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Rozmarínové zemiaky s rukolovým šalátom

Rozmarínové zemiaky
s rukolovým šalátom

Zdroj: Archív

Reklama

POTREBUJEME: 600 g nových zemiakov, cesnakový olej, 1 menšiu bielu cibuľu, 80 g rukoly, 30 g žltých cherry paradajok, 40 g červenej papriky sušený rozmarín, sušený tymian, 3 vetvičky čerstvého rozmarínu, mleté korenie štyroch farieb, olivový olej, soľ, mleté biele korenie

AKO NA TO:

1. Očistené zemiaky umyjeme, osušíme, rozkrojíme na polovice, osolíme a dáme do misy. Cesnakový olej zmiešame so sušeným rozmarínom, sušeným tymianom a mletým bielym korením.

2. Ochuteným olejom potrieme osolené zemiaky a dobre premiešame. Uložíme ich na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pocas pecenia ich obcas obraciame. Pár minút pred dopecením k zemiakom pridáme vetvicky rozmarínu a dopecieme.

3. Olúpanú cibulu nakrájame, osolíme a necháme 2-3 minúty postát. Potom pridáme listy rukoly, nadrobno pokrájanú cervenú papriku a pokrájané cherry paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom, podla chuti osolíme, okoreníme korením štyroch farieb a zlahka premiešame. Zapečené zemiaky podávame s ochuteným šalátom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS