Placky z mletého mäsa
6. 5. 2012, 9:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 1:03)

Zdroj: Archív
Reklama
POTREBUJEME: 300 g mletého hydinového mäsa, 3 strúčiky cesnaku, 150 g nakrájanej červenej papriky, 2 menšie cibule, 1 vajce, strúhanku na zahustenie, sušený majorán, 1 surový zemiak, mleté čierne korenie, soľ, olej na opekanie
AKO NA TO:
1. Mleté mäso osolíme, okoreníme a ochutíme majoránom. Pridáme nadrobno nakrájanú červenú papriku s pokrájanou cibuľou, prelisovaný cesnak, najemno nastrúhaný zemiak a vajce. Dobre premiešame a zahustíme preosiatou strúhankou.
2. Na panvici potretej olejom postupne upečieme placky. Ozdobíme šalátom a podávame s ochutenou majonézou.
pre 4 osoby, čas prípravy: 20 minút