Pikantné kuracie rezne
24. 4. 2008, 8:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:55)

1 porcia, cena 33 Sk, čas prípravy: 60 minút
Suroviny
4 rezne z kuracích pŕs
soľ, mleté čierne korenie
vegeta
hladká múka
olej
3 lyžice tatárskej omáčky
2 lyžice nastrúhaného
údeného syra
jeden a pol lyžičky hladkej múky
nasekaná petržlenová vňať
1 žĺtok
Pracovný postup
Kuracie prsia pokrájané na plátky jemne naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme vegetou
a necháme 10 minút odstáť. Po odležaní ich obalíme v hladkej múke a prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji. Opečené rezne dáme do vymastenej zapekacej misy a podlejeme výpekom. Tatársku omáčku zmiešame so žĺtkom, s nastrúhaným syrom, mletým čiernym korením, hladkou múkou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Na každé opečené mäso navrstvíme plnku a vložíme do vyhriatej rúry zapiecť. Podávame s uvarenými zemiakmi.