Pečený pstruh
9. 10. 2008, 8:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:55)

Reklama
1 porcia, cena 41 Sk/1,36 € čas prípravy: 50 minút
Suroviny
2 pstruhy, soľ, korenie na ryby
1 cibuľa, 200 g paradajok, biele víno
40 g nasekaných mandlí, olej
2 až 3 lyžice masla, petržlenová vňať
Pracovný postup
Umyté a osušené pstruhy osolíme a posypeme korením na ryby. Vo vymastenej zapekacej mise ich pokvapkáme rozpusteným maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme v panvici na oleji. Pridáme na kolieska pokrájané paradajky, nasekané mandle, podlejeme bielym vínom, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme domäkka. Prisypeme nasekanú petržlenovú vňať a premiešame. Zapečené pstruhy podávame s uvarenými zemiakmi a omáčkou.