Reklama

Pečené bravčové mäso s omáčkou

Reklama

Suroviny 700 g chudého bravčového mäsa 1 kocka hovädzieho bujónu 2 cibule, olej, soľ mleté čierne korenie sušený cesnak, hladká múka, mleté hubové korenie, zemiakové knedle.

Pracovný postup

Umyté, osušené bravčové mäso vcelku osolíme, posypeme sušeným cesnakom a dáme na 30 minút odstáť. Potom ho prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Kocku bujónu rozpustíme vo vode. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy, pridáme pokrájané cibule, podlejeme výpekom a rozpusteným bujónom. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia mäso prelievame šťavou. Upečené mäso vyberieme a pokrájame na plátky. Šťavu precedíme, ochutíme mletým hubovým korením, mletým čiernym korením, zahustíme hladkou múkou a krátko povaríme. Plátky mäsa prelejeme omáčkou a podávame so zemiakovými knedľami.