Pečená paprika so syrom
7. 11. 2009, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 0:39)

POTREBUJEME: 4 menšie červené papriky, 50 g slovenského bieleho syra, 50 g ementálu, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, mleté biele korenie, soľ, olivový olej, rukolu na dozdobenie
AKO NA TO:
1. Umyté, osušené papriky prekrojíme na dve časti a vyrežeme jadrovníky. Dutinu posolíme a okoreníme mletým bielym korením. Uložíme ich na vymastený plech, každú papriku pokvapkáme pár kvapkami olivového oleja a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 170 °C predpečieme.
2. Medzitým prelisujeme olúpané strúčiky cesnaku. Ementál nahrubo postrúhame a zmiešame s rozdrobeným bielym syrom a pretlačeným cesnakom. Predpečené papriky vyberieme z rúry, naplníme ich syrovo- cesnakovou plnkou a dopečieme. Podávame s bielym pečivom, dozdobíme rukolou.
pre 2 osoby