Pár tipov ku grilovaniu: Najlepšie letné dresingy
1. 8. 2012, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 0:59)

Zdroj: profimedia.sk
K letu neodmysliteľne patrí grilovanie či záhradná párty plná tých najlepších pochúťok. Nezabúdajte však, že okrem kuracieho, bravčového mäsa či zeleniny chuť jedla dotvárajú najrôznejšie dresingy. Prinášame výber toho najlepšieho. Dobrú chuť!
Cesnakový
Potrebujeme: 2 strúčiky cesnaku, 4 PL majonézy, 100 ml bieleho jogurtu, 1 PL citrónovej šťavy
Postup: Cesnak ošúpeme, prelisujeme, pridáme majonézu a biely jogurt. Rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým čiernym korením.
Ostrý koktailový
Potrebujeme: 3 PL majonézy, 2 PL kečupu, 125 ml bieleho jogurtu, 1 PL brandy, 1 čili papričku, 1 cibuľu
Postup: Majonézu, kečup, jogurt a brandy spolu zmiešame. Čili papričku a cibuľu očistíme, umyjeme, nadrobno posekáme a pridáme k ostatným surovinám. Všetko spolu zamiešame, rozmixujeme ponorným mixérom. Na záver dochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Grécky
Potrebujeme: 1/2 čili papričky, 1 mladú cibuľu, 200 ml gréckeho jogurtu, 1/2 ČL mletej rasce, 1 PL šťavy z limetky, pažítku
Postup: Čili papričku a cibuľu očistíme, umyjeme a nadrobno posekáme. Zmiešame s jogurtom a pridáme limetkovú šťavu. Ochutíme rascou, soľou a korením a ozdobíme pažítkou.
Avokádový
Potrebujeme: šťavu z 1 limetky, 2 stonky koriandra, 1 avokádo, 2 ČL pasty wasabi, 2 PL kyslej smotany
Postup: Koriander opláchneme, osušíme a nadrobno posekáme. Avokádo po dĺžke prepolíme, vyberieme kôstku a ošúpeme. Dužinu nakrájame na malé kúsky, dáme do misky s limetkovou šťavou, koriandrom a pastou wasabi. Celý obsah rozmixujeme a postupne pridáme smotanu. Dochutíme soľou a korením.