Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Nepečená torta z bielej čokolády

Reklama

Autor receptu: Soňa Pavlisová, Partizánske

POTREBUJEME

Cesto: 200g detských piškot, 90g roztopeného masla
Plnka: 350 g bielej čokolády, 2 šľahačky, 1 väčšie alebo 2 malé balenia bieleho jogurtu, 1PL umu, 8 plátkov želatíny, 200g banánov v čokoláde

Ako na to:

1. Piškóty rozdrvíme a v mise zmiešame s roztopeným maslom. Dáme asi na pol hodiny do mrazničky, aby sa s nimi lepšie pracovalo. Potom zmes natlačíme do otváracej tortovej formy.

2. Želatínu dáme napučať do studenej vody. Banániky nakrájame na väčšie kúsky. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a potom v nej rozpustíme aj vyžmýkanú želatínu. Šľahačku vyšľaháme, pridáme jogurt, pridáme bielu čokoládu so želatínou, um a nasekané banániky, ale iba 3/4 a zvyšok necháme na ozdobu. Zamiešame a nalejeme na zmes do tortovej formy. Ozdobíme zvyšnými čokoládkami alebo banánikmi a necháme stuhnúť v chladničke.

10 porcií, čas prípravy: 50 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS