Morčacie prsia na šťave
27. 5. 2012, 8:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 21:31)

Zdroj: Peter Záhradník
POTREBUJEME: 600 g morčacích pŕs, 3 strúčiky cesnaku, 50 ml bieleho vína, olej, sójovú omáčku, mäsový vývar, sušenú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie
Pre 4 osoby, čas prípravy: 55 minút
1. Umyté a osušené morčacie prsia pokrájame na hrubšie rezne. Každý kúsok mäsa na povrchu narežeme do mriežky.
2. Olej zmiešame s prelisovanými strúčikmi cesnaku, so soľou a s mletým čiernym korením. Ochutenú zmes votrieme do zárezov mäsa, mäso necháme 15 minút odstáť na chladnom mieste a potom ho prudko opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán.
3. Potom mäso vyberieme, do výpeku prilejeme vývar, biele víno, pridáme sušenú cibuľu a sójovú omáčku. Uvedieme do varu a krátko povaríme.
4. Opečené mäso dáme do zapekacej misy, posypeme ho celou rascou, podlejeme šťavou, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút pri teplote 200 °C.
5. Potom alobal odstránime a mäso dopečieme. Zapečené mäso vyberieme, do šťavy pridáme trochu hladkej múky, rozmiešame, zahustíme, povaríme a šťavu rozmixujeme. Podávame s opečenými zemiakmi.