Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Morčacie prsia so slaninou a s kukuricou

Morčacie prsia so slaninou
a s kukuricou

Zdroj: Peter Záhradník, profimedia.sk

Reklama

POTREBUJEME: 800 g morčacích pŕs, 2 menšie cibule, 80 g prerastenej slaniny, 1 lyžicu repkového oleja, 1 lyžicu masla, 2 čajové lyžičky múky, 150 ml smotany, 150 ml zeleninového vývaru, 400 g mrazenej kukurice, 1 malý hlávkový šalát, soľ, mleté čierne korenie, lyžicu čerstvej nasekanej petržlenovej vňate alebo pažítky

AKO NA TO:

1. Cibuľu očistíme a spolu so slaninou nadrobno nakrájame. Morčacie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a opražíme na rozpálenom oleji a masle do zlatista. Pridáme cibuľu, premiešame a krátko podusíme.

2. Zaprášime múkou, pridáme smotanu a zeleninový vývar a desať minút varíme. Osolíme, okoreníme podľa chuti a pridáme mrazenú kukuricu. Dusíme približne 5 minút.

3. Medzitým umyjeme a osušíme šalát, nakrájame na hrubšie pásiky a potom pridáme k mäsu. Premiešame, odstavíme z ohňa a ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podávame s uvarenými cestovinami.

4 porcie

Vyberáme pre vás niečo PLUS