Morčacie prsia so slaninou a s kukuricou
13. 3. 2011, 8:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 21:12)

Zdroj: Peter Záhradník, profimedia.sk
POTREBUJEME: 800 g morčacích pŕs, 2 menšie cibule, 80 g prerastenej slaniny, 1 lyžicu repkového oleja, 1 lyžicu masla, 2 čajové lyžičky múky, 150 ml smotany, 150 ml zeleninového vývaru, 400 g mrazenej kukurice, 1 malý hlávkový šalát, soľ, mleté čierne korenie, lyžicu čerstvej nasekanej petržlenovej vňate alebo pažítky
AKO NA TO:
1. Cibuľu očistíme a spolu so slaninou nadrobno nakrájame. Morčacie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a opražíme na rozpálenom oleji a masle do zlatista. Pridáme cibuľu, premiešame a krátko podusíme.
2. Zaprášime múkou, pridáme smotanu a zeleninový vývar a desať minút varíme. Osolíme, okoreníme podľa chuti a pridáme mrazenú kukuricu. Dusíme približne 5 minút.
3. Medzitým umyjeme a osušíme šalát, nakrájame na hrubšie pásiky a potom pridáme k mäsu. Premiešame, odstavíme z ohňa a ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Podávame s uvarenými cestovinami.
4 porcie