Morčacie mäso s cestovinou
21. 5. 2010, 10:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:43)

Zdroj: Peter Záhradník
POTREBUJEME 400 g morčacích pŕs 200 g lúpaných paradajok 1 cibuľu 1 strúčik cesnaku 1 lyžičku sójovej omáčky 2 lyžičky medu bylinkovú soľ sušené oregano olivový olej olej uvarené cestoviny lístky bazalky na ozdobenie
Pre 3 osoby, čas prípravy 20 minút
AKO NA TO:
1. Morčacie prsia nakrájame na menšie kocky, osolíme bylinkovou soľou, pokvapkáme sójovou omáčkou a prudko orestujeme v panvici na olivovom oleji. Potom mäso pokvapkáme tekutým medom a opečieme domäkka.
2. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji. Pridáme lúpané paradajky z konzervy, prelisovaný cesnak a krátko podusíme. Ochutíme sušeným oreganom, osolíme a odstavíme z ohňa.
3. Uvarené cestoviny polejeme paradajkovou omáčkou, pridáme opečené kúsky mäsa a ozdobíme lístkami bazalky.