Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Milujete pizzu, no vyhýbate sa lepku? Tento recept od známej pekárky musíte vyskúšať!

Známa pekárka Julka Ovšáková

Zdroj: Kaufland

Reklama
Logo Plus JEDEN DEŇLogo Plus JEDEN DEŇ

PR článok

8. júl je venovaný Svetovému dňu alergií. Vedeli ste, že tretina Slovákov trpí nejakou formou alergie, vrátane tej potravinovej? Pokiaľ aj vy patríte k tým, ktorým lepok príliš nesvedčí, vyskúšajte náš tip na chutnú večeru bez gluténu a doprajte si vaše obľúbené jedlo úplne bez obáv.

Vieme, čo poteší aj citlivý žalúdok

Sympatická finalistka známej televíznej súťaže, Julka Ovšáková, si pre malých i veľkých „bezlepkáčov“ pripravila domácu pizzu v odľahčenej bezlepkovej verzii. Všetko potrebné na jej prípravu, vrátane kvalitných bezlepkových alternatív, nájdete pod jednou strechou Kauflande.

Aby sa vám recept vydaril, držte sa Julkiných overených rád: „Bezlepkové cesto na pizzu môže byť veľmi priľnavé, preto nezabudnite používať papier na pečenie,“ hovorí skúsená pekárka a dodáva: „Pri bezlepkovom pečení je potrebná presnosť. Používajte kuchynskú váhu, dodržujte dávkovanie a zapojte aj mixér, ktorý dokáže cesto dobre prevzdušniť a prepracovať. Hotové zmesi bezgluténových múk sú výborným pomocníkom, a to nielen pre začiatočníkov.“

Náš tip:

Produkty privátnej značky K-free , ktoré nájdete exkluzívne práve v Kauflande, neobsahujú lepok ani laktózu. Vďaka bohatej bezgluténovej ponuke pečiva, cestovín a lahodných zmesí na pečenie, ktoré zaručene neprehliadnete vďaka ich oranžovému obalu, nákupy i varenie zvládnete ľavou zadnou. Bez ohľadu na to, či sa s lepkom kamarátite alebo nie!

Zdroj: Kaufland

Kaufland online kuchárka

Pizza s chorizom, mozzarelou a bazalkou podľa JULKY

Suroviny:
•             zmes na pečenie bezlepkového pečiva K-free
•             280 ml teplej vody
•             1 vajce K-Z lásky k tradícii
•             25 g čerstvého droždia
•             20 ml olivového oleja K-Favourites
•             nakrájané paradajky K-Bio
•             chorizo saláma K-Favourites
•             mozzarella
•             soľ, korenie
•             čerstvá bazalka

Postup:
Zmes na pečenie zmiešame s vodou, olejom a droždím. Necháme kysnúť v teple aspoň 30 minút. Zatiaľ si na panvicu dáme nakrájané paradajky, ktoré osolíme a okoreníme. Varíme, až kým sa z nich nevyparí voda a nezhustnú na omáčku. Vykysnuté cesto vyvaľkáme, potrieme paradajkovou omáčkou, poukladáme naň chorizo a vložíme do rúry. Pečieme pri 220 °C približne 7 minút. Na pizzu potom poukladáme pokrájanú mozzarellu a dopečieme do chrumkava. Po upečení pridáme navrch bazalku, pokrájame a môžeme ochutnávať.

Zdroj: Kaufland

K-free pizza s chorizom, mozzarelou a bazalkou

PR článok

Vyberáme pre vás niečo PLUS