Kuracie s dusenou zeleninou
27. 2. 2011, 8:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 21:10)

Zdroj: Peter Záhradník, profimedia.sk
POTREBUJEME: 3 kusy kuracích pŕs, 150 g širokých cestovín, 1 menší pór, 1 menšiu červenú papriku, svetlú sójovú omáčku, zeleninový vývar, olivový olej, olej na opekanie, petržlenovú vňať, grilovacie korenie, mleté biele korenie, mletú rascu, soľ, šalát na ozdobenie
1. Kuracie prsia opláchneme a osušíme papierovou utierkou.
2. Pripravíme si marinádu: V miske zmiešame olej, soľ, mleté biele korenie, grilovacie korenie a mletú rascu. Ochutenou marinádou potrieme kuracie prsia a necháme pol hodiny odstáť. Potom ich z obidvoch strán prudko opečieme v panvici na rozpálenom oleji.
3. Opečené mäso preložíme do zapekacej misy. Podlejeme výpekom z opekania a v rúre vyhriatej na 200 °C zapečieme. Zapečené prsia pokrájame na tenké plátky.
4. Na pásiky nakrájanú červenú papriku osolíme a opečieme v panvici na olivovom oleji. Pridáme aj pór nakrájaný na kolieska. Podľa chuti osolíme, okoreníme mletým bielym korením a spolu opečieme. Podlejeme malým množstvom zeleninového vývaru, ochutíme svetlou sójovou omáčkou a podusíme domäkka.
5. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale. Potom scedíme, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a zmiešame s podusenou zeleninou.
6. K cestovinám a podusenej zelenine pridáme plátky zapečeného kuracieho mäsa, pokrájaného na menšie plátky. Nakoniec jedlo dozdobíme šalátom.
pre 3 osoby, čas prípravy: 45 minút