Reklama

Kuracia paštéta

Kuracia paštéta

Zdroj: Peter Záhradník

Reklama

POTREBUJEME 600 g vykosteného kuracieho mäsa 3 mrkvy 150 g cibule 60 g prerastenej údenej slaniny 1 žemľu 2 vajcia 3 strúčiky cesnaku mäsový vývar 60 ml zeleninového vývaru mlieko 1 lyžicu preosiatej strúhanky soľ mleté čierne korenie solčanku sušený majorán sušené oregano nasekanú petržlenovú vňať olej

AKO NA TO:

1. Vykostené kuracie mäso spolu s očistenou mrkvou uvaríme v mäsovom vývare do mäkka. Po uvarení vyberieme, a necháme vychladnúť.

2. Očistenú a na väčšie kúsky pokrájanú cibuľu spolu s nakrájanou slaninou orestujeme na oleji. Žemľu namočíme do mlieka, prebytočnú tekutinu vytlačíme.

3. Vychladnuté kuracie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s orestovanou cibuľou a slaninou, cesnakom, mrkvou a vyžmýkanou žemľou. Masu podľa chuti ochutíme soľou, mletým čiernym korením, solčankou, sušeným oreganom a sušeným majoránom. Pridáme vajcia, zeleninový vývar, strúhanku, nasekanú petržlenovú vňať a spolu dobre premiešame.

4. Vymastené mištičky na zapekanie naplníme pripravenou masou. Poukladáme ich do hlbšej zapekacej misy, podlejeme vodou, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C pečieme 90 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame. Podávame s čerstvým chlebom a so zeleninou