Karfiolové fašírky
21. 5. 2011, 9:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 21:34)

Zdroj: Archív
POTREBUJEME: 1 karfiol, 2 veľké strúčiky cesnaku, 1 cibuľu, 100 g prerastenej slaniny, 2 vajcia, 150 g strúhanky, soľ, mleté biele korenie, majorán, muškátový oriešok, olej
AKO NA TO:
1. Umytý karfiol rozobratý na ružičky uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Vidličkou alebo rukou ho podrvíme.
2. Pridáme k nemu prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu a na kocky pokrájanú slaninu. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme majorán a nastrúhaný muškátový oriešok.
3. Do zmesi primiešame vajcia a preosiatu strúhanku podľa potreby. Tvarujeme malé fašírky, ktoré vyprážame v horúcom oleji. Podávame so zemiakovým pyré, s cviklou alebo so zeleninovým šalátom.
pre 4 osoby