Karamelové rezy
3. 5. 2012, 8:00

Zdroj: Archív
POTREBUJEME: 1 konzervu kondenzovaného sladeného mlieka (asi 400 g), 150 g masla, 45 kusov keksov Marína, 100 g mletých orechov, 100 ml uvarenej kávy, 2 lyžice rumu, 200 g ríbezľového alebo višňového džemu, Na ozdobenie: smotanu na šľahanie, farebné cukríky,
AKO NA TO:
1. Konzervu sladeného mlieka dáme do hrnca s vodou a varíme 1 hodinu, aby skaramelizovalo. Vyberieme z vody a necháme dobre vychladnúť.
2. Zmäknuté maslo vymiešame do peny. Postupne doň zašľaháme vychladnuté skaramelizované mlieko. Pridáme pomleté orechy a premiešame.
3. Do uvarenej kávy pridáme rum a zamiešame. Do ochutenej kávy krátko namočíme deväť Marína keksov a poukladáme vedľa seba na podnos. Keksy potrieme 1/3 karamelového krému.
4. Na krém uložíme druhú vrstvu namočených keksov a natrieme polovicou džemu. Na džem uložíme tretiu vrstvu keksov a natrieme ich druhou tretinou krému. Na krém uložíme štvrtú vrstvu namočených keksov, ktoré natrieme zvyšným džemom.
5. Na džem poukladáme poslednú piatu vrstvu keksov. Natrieme zvyšným krémom, ozdobíme šľahačkou a farebnými cukríkmi.
na 1 plech