Jemný tvarohový koláč
28. 5. 2010, 8:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 21:31)

Zdroj: Peter Záhradník
Potrebujeme: 1 000 g jemného tvarohu, 130 g práškového cukru, 3 vanilínové cukry, 80 g bielych hrozienok, 5 vajec, 50 ml pomarančového likéru, nastrúhanú citrónovú kôru, 10 lístkov mäty, 2 balíčky vanilkového pudingu, 75 g detskej krupice, 15 g rozpustenej tmavej čokolády, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 3 lyžičky citrónovej šťavy
Pre 9 osôb, 80 minút, 1 228 kJ
Ako na to
1. Do jemného tvarohu dáme nastrúhanú citrónovú kôru s citrónovou šťavou. Prilejeme pomarančový likér, pridáme práškový a vanilínový cukor.
2. Postupne vmiešame rozšľahané vajcia, pridáme nasekané lístky mäty, balíčky vanilkového pudingu, detskú krupicu a kypriaci prášok. Prisypeme hrozienka a spolu dobre premiešame.
3. Plech na pečenie s rozmermi 34 x 25 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozotrieme cesto. Na povrch cesta dáme rozpustenú čokoládu. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme približne 60 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť a potom ho pokrájame.