Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Jemné mrkvové pečivo

PETER ZÁHRADNÍK

Zdroj: PETER ZÁHRADNÍK

Reklama

POTREBUJEME: 100 g najemno postrúhanej mrkvy, 50 g hrubej múky, 250 g polohrubej múky + na posypanie dosky, 70 g práškového cukru, 2 lyžičky vanilínového cukru, 1/2 lyžičky mletej škorice, 200 g rastlinného tuku, marhuľový džem, práškový cukor na posypanie

AKO NA TO:

1. Hrubú múku zmiešame s postrúhanou mrkvou a necháme 10 minút odstáť.

2. Preosiatu polohrubú múku zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, mletou škoricou, pridáme pokrájaný tuk a nakoniec hrubú múku zmiešanú s mrkvou. Vypracujeme cesto, ktoré dáme do chladu na hodinu odpočinúť.

3. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Povykrajujeme kolieska, pričom polovici z nich vykrojíme stred. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 10 až 12 minút.

4. Upečené kolieska potrieme marhuľovým džemom a spojíme s kolieskami s otvorom. Posypeme práškovým cukrom.

Vyberáme pre vás niečo PLUS