Jemná bábovka s ananásom
25. 10. 2008, 14:00

Pre celú rodinu potrebujeme: Cesto: 250 g masla, 200 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 2 vanilkové pudingy v prášku, 5 vajec, 350 g hrubej múky, 50 g Solamylu, 1 kypriaci prášok do pečiva, 50 ml mlieka, ananásový kompót, práškový cukor na posypanie
AKO NA TO:
1. Maslo vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom. Po jednom pridávame vajíčka, múku zmiešanú so Solamylom, s kypriacim práškom, pudingovým práškom, do krému prilievame mlieko a premiešavame. Kompót scedíme a zamiešame ho do cesta. Dobre vymastenú formu naplníme cestom.
2. Rúru predhrejeme na 180 °C a pečieme v strednej časti asi 45 minút. Po upečení necháme chladnúť 10 minút vo forme, potom vyklopíme na rošt a necháme celkom vychladnúť. Preložíme na tor tový podnos a poprášime práškovým cukrom. Namiesto ananásu môžeme použiť aj mandarinky.