Jahodová bábovka
10. 6. 2010, 10:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 22:55)

..
Potrebujeme:
3 vajcia, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g masla, 250 g tvarohu, 1,5 dl mlieka, 1 lyžicu citrónovej
šťavy, 1 lyžicu rumu,
asi 300 g polohrubej
múky, 1 balíček prášku do pečiva, 300 g jahôd, tuk a hrubú múku na vymazanie a vysypanie
formy, jahodovú polevu na ozdobenie
Postup:
Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a s maslom dopenista.
Pridáme tvaroh, mlieko, citrónovú šťavu, rum a vmiešame časť múky. Nakoniec zľahka pridáme ušľahaný tuhý bielkový sneh a múku s práškom do pečiva. Do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy vylejeme tretinu cesta. Poukladáme jahody a zakryjeme druhou tretinou cesta. Opäť dáme jahody a vylejeme poslednú tretinu cesta. Bábovku vložíme do predhriatej rúry a pomaly upečieme doružova. Ako obmenu môžeme pripraviť aj minibábovky do formičiek.