Hubový guláš so zemiakmi
11. 7. 2009, 14:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 0:35)

POTREBUJEME: 60 g dubákov, 40 g špičiek, 50 g hlivy ustricovitej, 1 väčšiu cibuľu, 2 väčšie zemiaky, 1 červenú papriku, zeleninový vývar, paradajkové pyré, olej, mletú sladkú červenú papriku, soľ, celé čierne korenie, hubové korenie, vegetu, bobkový list, sušený majorán, lístky čerstvého majoránu
AKO NA TO:
1. Nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na oleji a poprášime mletou sladkou červenou paprikou. Huby, zemiaky a papriku pokrájame a pridáme k cibuli. Ochutíme soľou, celým čiernym korením, hubovým korením, vegetou, bobkovým listom a sušeným majoránom.
2. Prilejeme horúci zeleninový vývar, paradajkové pyré a za občasného premiešania spolu uvaríme domäkka. Uvarený guláš ozdobíme lístkami čerstvého majoránu.