Hubová polievka s krúpami
18. 6. 2012, 8:00 (aktualizované: 10. 7. 2024, 21:34)

Zdroj: Peter Záhradník
Potrebujeme: 1 lyžicu oleja, 4 šalotky, 1 červenú cibuľu, 2 byle stonkového zeleru, 1,5 l mäsového vývaru, 1 bobkový list, 4 zrniečka celého čierneho korenia, 4 zrniečka celého nové korenie, 300 g suchohríbov, mleté hubové korenie podľa chuti, 2 lyžice jačmenných krúp, petržlenovú vňať na posypanie, soľ
Postup:
1. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku s nakrájanou červenou cibuľou. Pridáme očistený, nadrobno nakrájaný stonkový zeler, posolíme a opekáme asi 5 minút.
2. Zalejeme horúcim mäsovým vývarom, ochutíme bobkovým listom, celým čiernym korením, celým novým korením a na miernom ohni varíme asi 15 minút.
3. Pridáme očistené pokrájané suchohríby, jačmenné krúpy a hubové korenie. Varíme domäkka ďalších 15 minút. Hotovú polievku podľa chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.